2013. június 8., szombat

Vidéky Brigitta, Iván Szilárdné : "Csendélet" - Jelenlegi ára: 95 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti. Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan. -----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam, pénz visszafizetési garanciát vállalunk.
----------------------------------------------------------------------- Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki. Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat. 45. 5 cm x 51 cm
Olaj, Vászon
Vidéky Brigitta, Iván Szilárdné (Budapest, 1911 - ) alkotása.
Jobbra lent "Vidéky" jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Új
A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat raglapja található.
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok adattára
1937-ben fejezte be tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán Glatz Oszkár növendékeként. Mesterének vallja még Réti Istvánt és Csók Istvánt is. A harmincas évek végén nagyobb nyugat-európai tanulmányutat tett, egy évig ösztöndíjasként Rómában dolgozott. Önállóan 1947-ben a Fókusz Galériában, 1952-ben és 1957-ben, valamint 1969-ben a Fényes Adolf Teremben, 1973-ban a Szentendrei József Attila Művelődési Központban állított ki. - Festészetét halk, szemérmes, önmagába vonuló líra jellemzi. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp. -i Képzőművészeti Főiskolán Glatz Oszkár tanítványa volt. Mesterének vallja egyaránt Csók Istvánt és Réti Istvánt is. Az 1930-as évek végén nagyobb tanulmányutat tett Nyugat-Európában. Egy évig ösztöndíjasként Rómában tevékenykedett. 1947-ben a Fókusz Galériában, 1952-ben, 1957-ben és 1969-ben a Fényes Adolf Teremben, 1973-ban Szentendrén volt önálló tárlata. Festészetét halk, szemérmes, önmagába vonuló líra jellemzi. (MÉ)
Művészeti lexikon I-IV.
Festő és szobrász. A Képzőművészetei Főiskolán tanult mint Glatz Oszkár növendéke, de Réti István és Szőnyi István hatott rá. Festői és szobrászi működése egyenértékű. Gyengéd és finom plasztikái és érzékeny, finom festményei a posztimpresszionizmus stílusában fogantak. Különösen aktjai és állatszobrai emelkednek ki munkásságából. 1940-ben a Műbarátnál, 1947-ben a Fókusz Galériában, 1952-ben és 1957-ben a Fényes Adolf Teremben rendezték meg gyűjt. kiállítását. Néhány képét a Nemz. Gal. őrzi.
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
Az Iparrajziskolán a grafikai osztályon végzett, a Képzőművészeti Főiskolán pedig a festőin, és megszerezte a rajztanári oklevelet, de tanári pályán sohasem működött. Itthon Glatz, Réti, Szőnyi s a nyári művésztáborok formálták szemléletét, külföldön Itália, Németalföld, Párizs, London múzeumai és művészeti élete. 1939-ben félévi ösztöndíjat kapott a római Collegium Hungaricumba. Bejárta Itália minden részét s főleg a régi korok művészete hatott rá mindmáig el nem múlóan. Elnyerte a Műbarát vízfestménydíját, a Szinyei Ifjúsági Tárlaton Arckép c. műve kitüntető elismerésben részesült. - Egyéni kiállítása: 1957, 1969, Fényes Adolf Terem, 1974 Szentendre, 1976 Helikon Galéria. Számos csoportkiállításon szerepelt. - 1960 óta Tihanyban él.
( népi cserepek alma káposztapots folk jugs folk art apple cabbage )


Jelenlegi ára: 95 000 Ft

Az aukció vége: 2013-06-09 21:25
. Vidéky Brigitta, Iván Szilárdné : "Csendélet" - Jelenlegi ára: 95 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése